Een plek om jezelf te zijn en te groeien. We helpen je met het ontdekken van je kwaliteiten en vinden jou uniek!

Missie

Ieder kind een veilig thuis.

Visie

In onze visie kan opvoeden alleen in het kader van een liefdevolle relatie, waarbij de structuur van alledag aanwezig is en waar een verbinding met elkaar wordt aangegaan.

Groeien

Omdat kinderen de toekomst hebben, en dat niet hebben zonder een stabiele thuissituatie. Wij willen hen graag een thuis bieden. Een veilige haven waar je mag zijn. Wij willen graag een stukje van onze visie op het gezin in hun rugzak stoppen, zodat zij dat eruit kunnen halen wanneer zij daar behoefte aan hebben en daaraantoe zijn. Er is een groot tekort aan opvang binnen het gezin, wij willen zo’n gezin zijn. Stabiel, liefdevol voor de kinderen met beperkte kansen. Wij willen ze laten ervaren hoe het is om je geliefd en veilig te voelen, dat je mag groeien en ontwikkelen en dat je gewoon mag ‘zijn’.

Veilig

Onze competentie analyse geeft het beeld van een degelijk, veilig en warm gezinsklimaat, waar rust, reinheid en regelmaat de boventoon voeren. Daarnaast heeft humor en gekkigheid een belangrijke plek in ons gezin.

De specifieke competenties van ons maken een gezinshuis mogelijk voor kinderen en jongeren die behoefte hebben aan een duidelijk en overzichtelijke leefwereld. Wij vinden het heel belangrijk dat kinderen kind kunnen zijn, dat er geloofd wordt in hun talenten en dat ze de ruimte krijgen dit te ontwikkelen.

Het opvoedingsklimaat kenmerkt zich door een duidelijke basisstructuur en een open karakter. Beiden zijn wij duidelijk in onze bejegening; geven tijdig en duidelijk de grenzen aan.

Thuis

Ons gezinshuis is in Zeewolde. Wij (en onze kinderen) zijn hier volledig ingeburgerd, waardoor kinderen en jongeren kunnen ingroeien in een duidelijk en overzichtelijk netwerk. Ons gezinshuis is centraal gelegen, in de buurt van sportvelden en een busstation. Het bos en het strand zijn beide op fietsafstand.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen de mogelijkheid krijgen om op te groeien met dieren, zowel de binding als de verzorging kan voor kinderen een belangrijke betekenis hebben in hun leven. Daarnaast helpt iedereen op zijn/haar manier en niveau mee in het huis. In een gezin doe je het namelijk samen. Iedereen draagt zijn steentje bij